Diaridemanresa.cat | Osonadiari.cat | elMoianes.cat | Osonafreak.com | Negocis.com | CatRural.net | Vilaweb Manresa | Manresa.org
Seccions
Àrea d'usuaris
E-mail
Password
INFO. COMARCA
INFO. LOCAL
galeries d'imatges
• Ricoh Manresa 83 - DKV Joventut 84
108 Fotos
8867 vistes
02-02-2009

• Fotos stage al Pas de la Casa (Andorra) del Ricoh Manresa
5 Fotos
650 vistes
28-08-2008

• Galeria d'Imatges: Més fotos de la manifestació de Pirelli
29 Fotos
6905 vistes
17-06-2008

• Galeria d'imatges: Prop de 700 treballadors de Pirelli s'han manifestat a la plaça de Sant Jaume
36 Fotos
6829 vistes
17-06-2008
• Galeria d'Imatges: Asselin renova pel Ricoh Manresa
4 Fotos
392 vistes
19-05-2008
galeria d'imatges de Manresa i del Bages
l'agenda cÝvica, cultural i d'activitats de Manresa i del Bages
JUNY 2017
DI DM DC DJ DV DS DG
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
> Alta Agenda Activitats
DIGUES LA TEVA!
Articles d'Opinió
Anuncis Classificats
Borsa de Treball
Galeries d'Imatges
Fòrums de Debat
Enquestes
Directori de Webs
BUTLLETÍ @
Apunta-t'hi per rebre les ˙ltimes novetats al teu email
Correu-e:
Dona't de baixa
ENQUESTA
Valora la ciutat de Manresa
de 10 a 8
de 8 a 6
un 5
de 3 a 5
de 0 a 3

[ veure resultats ]
[ 9 comentaris ]
272 votacions
2 usuaris actius
 
Informació local
Comencen les obres per transformar una ala del Palau Firal en un gran centre de serveis de promoció econòmica i desenvolupament empresarial
Aquesta setmana s’han iniciat les obres per remodelar l’ala nord de la primera planta del Palau Firal amb l’objectiu de convertir-la en un gran centre de serveis de promoció econòmica i desenvolupament empresarial. La inversió total és de 2,2 milions d’euros, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya, institucions propietàries del recinte.

El termini d’execució de les obres és de 9 mesos. La previsió és que el nou equipament podrà estar en funcionament a la tardor del 2010.  
Les obres s'executen a través del Consorci per a la gestiódel Condomini del Palau Firal, entitat integrada per les dues administracionspropietàries de l'equipament, i constituïda per a portar a terme la sevaexplotació i gestió patrimonial. 

 

L’ampliació de l’espai destinat als serveis  empresarials i de promocióeconòmica  permetrà convertir el Centre deDesenvolupament Empresarial (CEDEM) en una potent eina sobre la qual pivotaràla promoció econòmica de la ciutat. Aquesta acció implicarà la concentració deprofessionals de l’àmbit econòmic en un ampli espai ques’habilitarà a la primera planta del Palau Firal.

 

La intervenció que es porta a terme al Palau Firal comprèn un àmbitd’uns 1.700 m2i té dos objectius principals:

-la remodelació integral de l’ala nord de la plantaprimera per convertir-la en un gran centre de serveis  de promocióeconòmica i desenvolupament empresarial. En concret, s’hi ubicaran els serveis de Promoció Econòmicamunicipals (CEDEM); els Serveis Territorials a la Catalunya Centraldel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) de la Generalitat deCatalunya; i el viver-incubadora.

-Larealització d'actuacions de caràcter més estructural, relacionades amb lasectorització de les dues plantes del Palau Firal, instal·lació de mesurescontra incendis i renovació de les instal·lacions elèctriques.

 

Gairebé 1.300m2 més per als serveis de promocióeconòmica i desenvolupament empresarial

La transformació de l’ala nord de la primera planta en un gran centrede serveis  permetrà incrementar considerablement els espais delPalau Firal destinats a promoció econòmica i desenvolupament empresarial.L’espai on hi ha ubicats en aquests moments el CEDEM i les delegacions dela Generalitatté una superfície d’uns 700m2. Amb la intervenció es guanyaran 1.287m2 desuperfície, de manera que hi haurà prop de 2.000m2 per a la promoció econòmicai desenvolupament empresarial.

 

El nou CEDEM, ubicat a l’ala nord de la primera planta del PalauFiral, permetrà a l’Ajuntament de Manresa ampliar i millorar el seucatàleg de serveis a les empreses. Entre les previsions hi ha la creaciód’un viver-incubadora, en el qual els emprenedors hi tindran al’abast serveis i equipaments. Les previsions són que s’hi puguininstal·lar una quinzena de projectes empresarials.

 

El CEDEM compartirà els nous espais del Palau Firalamb  els Serveis Territorials a la Catalunya Centraldel DIUE i amb Acció, agència de suport a la competitivitat de l’empresacatalana especialitzada en el foment de la innovació i la internacionalització.

 

L’Ajuntament preveu que, un cop realitzadal’ampliació, el CEDEM concentri tot l’equip professionaldel Servei de Desenvolupament adscrit a les regidories delegades d'Empresai Innovació, de Comerç i Mercats, i d’Universitats. L’ampliació permetràreforçar i potenciar els serveis municipals de promoció econòmica, ambpreferent atenció a les empreses, emprenedors i teixit productiu local engeneral, i amb una vocació molt proactiva en la dinamització econòmica deManresa.  Els  eixos bàsics d'actuació del CEDEM, que es veuranreforçats amb motiu de les obres, són :

-el foment de la cultura emprenedora.

-serveis de suport a la creació de noves empreses i a laseva consolidació i creixement.

-serveis de suport i dinamització del teixit productiu local.

-serveis de suport, dinamització i promoció del comerç local.

-desenvolupament de la societat de la informació 

-projectes universitaris de ciutat

 

Aspectes arquitectònics

Els aspectes més singulars de l'actuació són la instal·laciód'un con a l’espai central que actualment comunica les dues plantes–necessari per a sectorització de les dues plantes, i la instal·lació ala part central de l'ala nord de mòduls singulars on s'ubicarà el viver-incubadora.

 

El con serà una estructura metàl·lica revestida amb pladur,que anirà de la planta baixa fins a la coberta. D’aquesta manera, portaràla llum des de la coberta fins a la planta baixa.

 

La intervenció suposarà també una millora de l'equipament pera la realització d'activitats firals. Així, una de les ales de la plantaprimera continuarà tenint usos de caràcter firal, amb un ampli espaicentral-hall, i amb una nova connexió directa amb la planta principal del'equipament. Això permetrà disposar d'espais més polivalents per a larealització i promoció de certàmens firals i altres esdeveniments per part deFira de Manresa.

 

La distribució dels nous espais

L’actuació que es porta a terme al Palau Firal suposaràla transformació important d’una part de la primera planta. Ladistribució que tindrà un cop acabades les obres serà la següent:

·       Ala nord

-A un extrem de l’ala nord s’hi ubicarà el Serveide Desenvolupament de l’Ajuntament i, a l’altre, l’ampliaciódels Serveis Territorials a la Catalunya Central del DIUE. L’espai centralestarà reservat per al viver-incubadora, format per uns mòduls singulars, i quetindrà dos nivells. El nivell superior serà d’ús exclusiu per alsemprenedors que estiguin instal·lats al viver-incubadora i, l’inferior,contindrà alguns espais comuns.

  • Espai per a usos firals
La primera plantamantindrà un espai per a usos firals, de 904 metres quadrats.Aquest espai estarà connectat amb la planta principal de l’equipament ambunes noves escales.

·       Espai central-hall

La primera planta tindrà un nou espai central-hall al voltantdel con que s’instal·larà per sectoritzar les dues plantes del PalauFiral.

·       L’actual espaid’oficines i espais comuns

Es manté aquestespai

comencen   obres   transformar   ala   palau   firal   gran   centre   serveisááde   promociˇ   econ˛mica   desenvolupament   empresarial   
Economia i Empreses - Data de publicació: 18/01/2010
Imprimir Enviar  Lectures149382 Lectures OpinarSigues el primer en opinar!
 
 
 
Destaquem
Publicitat
Actualitat
Francesc Mauri parlarà sobre el canvi climàtic a Callús
El proper dijous 2 de desembre, tindrà lloc la xerrada “El canvi climàtic”, a
càrrec del meteoròleg Francesc Mauri. L'acte es farà a les 19 hores al Casal del Poble de Callús.
 
La Fira de Santa Llúcia d’enguany tindrà tres dies d’activitats
El Casal de Joves de la Seu i l'Ajuntament de Manresa hanpreparat la cinquena edició de la Fira de Santa Llúcia de Manresa, que aquestany tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre i el dilluns13, dia de Santa Llúcia. Per tant, per motius de calendari enguany la Firadurarà tres dies, un més que l’any passat. La Fira, que se celebrarà a laBaixada de la Seu i a laplaça Major, comptarà amb una variada oferta d’articlesnadalencs.
 
Les propostes guanyadores del projecte ‘SolidaridArt’ es decidiran a través d’una votació popular i un jurat
Tots els manresans i manresanes estan convidats a participar a la votació popular que s’ha obert per escollir les propostes artístiques del projecte SolidaridArt – expressions solidàries glocals que es portaran a terme, i que serviran per ambientar i donar projecció simbòlica a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera. El termini per participar a la votació popular estarà obert fins al 10 de desembre.

 
 
APUNTA'T a la 1a visita teatralitzada + sopar de fàbrica al Museu de la Tècnica
 
Antoni Fogué inaugura la bilbioteca municipal del Pont de Vilomara
El president de la Diputació, Antoni Fogué, va inaugurar dissabte passat la remodelada biblioteca del Pont de Vilomara, que des d'ara forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. «És una biblioteca que ofereix els mateixos serveis de qualitat que qualsevol de les 195 de la Xarxa i oberta a tothom», va dir el president.
 
membre de Logo Wiccac · gestionat per: Logo Lasevaweb.com Lasevaweb.com · Política de Privacitat . Texte Legal